Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (2024)

Met het gebruik van de Doorstuurservice kun je bezoekers van jouw domeinnaam doorsturen naar het door jou gekozen adres.

Zo kun je bijvoorbeeld jouw .COM domeinnaam doorsturen naar jouw .NL domeinnaam. Op die manier komen jouw bezoekers altijd op de juiste website aan. Met de Doorstuurservice kun je je domein dus naar elk ander adres doorsturen, bijvoorbeeld door naar je LinkedIn profiel!

Daarnaast is het met een Doorstuurservice ook mogelijk om alle e-mail gericht aan jouw domeinnaam naar een ander e-mailadres door te sturen. Mocht je ook willen e-mailen met jouw domeinnaam, dan raden we aan om een E-mail Only pakket uit te kiezen. In dit pakket zit de Doorstuurservice inbegrepen en kun je tevens 3 e-mailadressen voor jouw domeinnaam aanmaken.

Als je in het bezit bent van een webhostingpakket, dan kun je je website kosteloos door middel van een .htaccess bestand doorsturen. Check het artikel 'Ik wil mijn website doorsturen' voor meer informatie en uitleg over het gebruik van .htaccess.

Bestel je Doorstuurservice

Als je nog geen Doorstuurservice, webhostingpakket of E-mail Only pakket bij je domeinnaam hebt, dan kan je een Doorstuurservice bij je domeinnaam bestellen.

Let op: De Doorstuurservice bestel je op het domein van waar je wil doorsturen en niet op het domein waar je naar toe wilt doorsturen. Als je bijvoorbeeld wilt dat bezoekers die voorbeeld.nl in een browser intikken terechtkomen op mooiewebsite.nl dan moet je de Doorstuurservice bestellen bij de domeinnaam voorbeeld.nl.

Let op dat je alleen een Doorstuurservice kan bestellen als er niet aleen pakket op het domein aanwezig is.

  • Gebruik je al een webhostingpakket op je domeinnaam? Lees dan het artikel 'Ik wil mijn website doorsturen' om te lezen hoe je je website op je webhostingpakket doorstuurt.
  • Gebruik je een E-mail Only-pakket? Dan zit hier al een Doorstuurservice bij inbegrepen. Ga in dat geval naar het artikel'Beheer je Doorstuurservice' om te lezen hoe je je domeinnaam doorstuurt.

Stap 1

Ga naar de Doorstuurservice productpagina en klik op 'Bestellen'.

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (1)

Je komt hier ook terecht door vanuit je controlepaneel rechtsboven te klikken op 'Bestellen' -> 'Doorstuurservice'.

Stap 2

Kies de domeinnaam waarop je de Doorstuurservice wilt activeren en rond de bestelling af.

Heb je al een domeinnaam, maar staat deze bij een andere partij? Dan kun je op deze manier ook het domein samen met een Doorstuurservice naar ons toe verhuizen. Bij het bestellen van de Doorstuurservice via de productpagina wordt je dangevraagd om je domeinnaam te verhuizen.

Stap 3

Na het afronden van de bestelling kun je in jouw controlepaneel het adres opgeven waar het domein naar doorgestuurd moet worden. In het hoofdstuk 'Beheer je Doorstuurservice' lees je hoe hoe je dit doet.

SSL op de Doorstuurservice

Nadat je de Doorstuurservice hebt besteld, wordt er automatisch een 'Let's Encrypt' SSL-certificaat aangevraagd en geïnstalleerd. Deze is nodig om jouw domeinnaam door te sturen via HTTPS. Je kunt dan niet alleen

http://jouwdomein.nl

doorsturen, maar ook

https://jouwdomein.nl

.

Voor deze aanvraag is een validatie nodig in de vorm van een DNS-record. Hierbij zijn er 2 situaties mogelijk:

  • Wanneer je gebruikt maakt van de TransIP nameservers wordt de validatie automatisch uitgevoerd. Je hoeft dan zelf geen DNS-instellingen aan te passen. Ons systeem zal automatisch een benodigd TXT-record voor de validatie in de DNS-instellingen aanmaken.
  • Wanneer je andere nameservers gebruikt, ontvang je van ons een e-mail met een CNAME-record dat aan de DNS-instellingen van je nameservers moet worden toegevoegd. Zorg er voor dat je dit CNAME-record binnen 20 uur na het bestellen van de doorstuurservice aan je eigen nameservers toevoegt.
    Hou er daarnaast rekening mee dat je dit CNAME-record in de DNS-instellingen laat staan en niet verwijdert. Dit DNS-record is van belang voor het automatisch verlengen van het Let's Encrypt certificaat wat elke 3 maanden plaatsvindt. Omdat wij geen inzicht hebben in jouw nameservers, is het je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit DNS-record in je nameservers ingesteld staat én blijft.

Het kan tot enkele uren duren voordat het certificaat geïnstalleerd staat, hierna werkt de Doorstuurservice ook via https://jouwdomein.nl. Tot die tijd zal jouw domeinnaam wel al doorsturen via http://jouwdomein.nl.

  • Voor het gebruik van SSL op de doorstuurservice geldt er wegens restricties bij Let's Encrypt een maximale lengte van de domeinnaam in het SSL-certificaat. Het is daarom van belang dat je domeinnaam inclusief de punt en extensie maximaal 42 karakters lang is, anders is SSL met Let's Encrypt niet mogelijk.

Beheer je Doorstuurservice

Er zijn verschillende manieren om jouw domeinnaam door te sturen. Mocht je nog géén Doorstuurservice bij je domeinnaam hebben, ga dan eerst terug naar de stap 'Bestel je Doorstuurservice'.

Nadat je een Doorstuurservice bij je domeinnaam hebt, kan je deze als volgt beheren:

Ga binnen het controlepaneel naar 'Domein' en selecteer vervolgens in de linkerkolom het betreffende domein (niet aanvinken). Klik nu onder 'Jouw webadres doorsturen' op 'Doorstuurinstellingen'.

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (2)

Op deze pagina geef je op waar bezoekers van jouw domeinnaam naartoe gestuurd moeten worden.

Naast 'Webadres doorsturen naar' vul je het adres in waar je jouw domeinnaam naartoe wil laten sturen. Klik vervolgens op 'Opslaan'.

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (3)

Op deze pagina kun je ook e-mails gericht aan jouw domeinnaam doorsturen naar het e-mailadres van jouw keuze. Dit e-mailadres voer je in naast 'Alle e-mail doorsturen naar'.

Doorstuurmethodes

Op dezelfde pagina zie je onder 'Webadres' de knop 'Geavanceerd' terug. Klik hierop om de doorstuurmethode van je Doorstuurservice te kiezen.
Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (4)

301
Bij een 301 redirect (moved permanently) wordt de bezoeker direct doorgestuurd naar het adres dat je hier opgeeft. Zoekmachines indexeren deze manier van doorsturen en het adres waar je naar doorstuurt wordt in de adresbalk getoond.

302
Bij een 302 redirect (moved temporarily) wordt de bezoeker ook doorgestuurd naar het adres dat je hier opgeeft. Het adres waar je naar doorstuurt wordt op deze manier ook in de adresbalk getoond, echter indexeren zoekmachines deze manier van doorsturen niet.

Frame
Bij een Frame blijft je TransIP domeinnaam en (dus niet het adres waar je naar doorstuurt)in de adresbalk staan.Hierbij maken wij gebruik van een HTML Frame. Je kan eventueel de titel van het frame en de locatie van een favicon.ico-bestand instellen.

Frameverwijzingen hebben verder ook een negatieve invloed op de vindbaarheid van je pagina op Google.Voor SEO-doeleinden raden we dan ook aan om te kiezen voor een 301 redirect.

Subdomeinen of -mappen doorsturen

Bij het doorsturen naar een ander adres kun je ook subdomeinen of submappen op het domein doorsturen. Wanneer je op 'Geavanceerd' klikt, heb je de keuze uit deopties 'Map- en bestandsnamen behouden' en 'Subdomeinen ook doorsturen' kiezen.

Stel dat je het domeinnaam jouwdomein.nl wilt forwarden naar https://www.anderdomein.nl/.

  • Kies je voor de optie 'Map- en bestandsnamen behouden', dan zullen bezoekers op https://www.jouwdomein.nl/map/ automatisch uitkomen op https://www.anderdomein.nl/map/.
  • Kies je voor de optie 'Subdomeinen ook doorsturen', dan zullen bezoekers op https://subhost.jouwdomein.nl/ automatisch uitkomen op https://www.anderdomein.nl/subhost/.
  • Kies je ervoor om beide opties te selecteren, dan zullen bezoekers op https://subhost.jouwdomein.nl/map/ automatisch uitkomen op https://www.anderdomein.nl/map/subhost/.

Mijn Doorstuurservice werkt nog niet

Wanneer je nog steeds onze Gereserveerd pagina ziet, verwijst jouw domein mogelijk nog niet naar de juiste server. Zorg er in dat geval voor dat de DNS instellingen van jouw domein naar de Doorstuurservice wijzen.

Selecteer het domein opnieuw in 'Domein & Hosting'(niet aanvinken). Scrol nu naar 'Domeinbeheer' en controleer of 'TransIP instellingen' hiernaast op 'Aan' staat.

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (5)

Is dit niet het geval, dan zie je hier 'Geavanceerd domeinbeheer' staan. Zet vervolgens 'TransIP instellingen' op 'Aan'.

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (6)

Hierna zal je domein automatisch de juiste DNS-instellingen gebruiken om naar je Doorstuurservice te wijzen.

Let op dat de TransIP-instellingen bestaande DNS-records en nameservers overschrijven. Als je andere DNS-instellingen dan die van TransIP hebt ingesteld, raden we aan om de DNS-instellingen van je Doorstuurservice handmatig toe te voegen.

Na het bestellen van de Doorstuurservice heb je van ons een e-mail ontvangen met hierin de benodigde DNS-records. Voeg de DNS-records uit deze e-mail toe aan je DNS-instellingen.

Hou er rekening mee dat het tot maximaal 24 uur kan duren voordat wijzigingen van DNS instellingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Dit is in verband met de wijze waarop externe systemen dit verwerken, hierop hebben wij helaas geen invloed. Overigens zie je de wijzigingen wel al ruim binnen 24 uur.

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je domeinnaam doorstuurt naar een ander adres.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, neem dan contact op met onze supportafdeling. Je bereikt hen via de knop 'Neem contact op' aan de onderzijde van deze pagina.

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen (2024)

FAQs

Ik wil mijn domeinnaam doorsturen? ›

SSL op de Doorstuurservice

Wat is domeinnaam doorsturen? ›

Een domeinnaam doorsturen is het automatisch doorverwijzen, doorlinken of redirecten van meerdere domeinen naar een website. Dit kun je gebruiken voor een betere bereikbaarheid van je website, speciale acties of social media. Je stelt dit heel eenvoudig online in via Mijn Argeweb.

Hoe website doorlinken naar andere website? ›

Een manier om jouw domeinnaam door te linken naar een andere website is door gebruik te maken van je DNS (Domain Name System). Met de DNS kun je de DNS-records van jouw domeinnaam aanpassen, zodat deze naar het IP-adres van de andere website verwijzen.

Kun je de naam van je website veranderen? ›

Als je al een domeinnaam hebt, kan het zijn dat je deze op een bepaald moment wilt veranderen in een andere domeinnaam. Dit kan helaas niet. De domeinnaam is namelijk ook vastgelegd bij de registrar en deze ziet een wijziging in de domeinnaam als een totaal nieuwe registratie van een domeinnaam.

Hoe maak je een eigen domeinnaam? ›

3 stappen voor het registreren van een domeinnaam
  1. Domeinnaam zoeken. Zoek een domeinnaam via de whois balk: vind jouw ideale . nl. ...
  2. Kies een registrar. Na het intypen van je domeinnaam zie je gelijk een willekeurige selectie van 8 registrars. ...
  3. Registreer je domeinnaam. Je hebt een partij gevonden die bij jou past.

Hoe een domeinnaam overdragen? ›

Een domeinnaam overnemen kan door het volgen van de volgende vijf stappen:
  1. Contactgegevens eigenaar opzoeken.
  2. Contact opnemen met de eigenaar.
  3. Overeenkomst sluiten met eigenaar.
  4. Domeinnaam verhuizen.
  5. Domeinnaam op eigen naam zetten.

Hoe maak je een mail met domeinnaam? ›

Als je een eigen domeinnaam hebt kan je met een E-mail Only-pakket of een Webhostingpakket een e-mailadres aanmaken dat alleen van jou is. Denk bijvoorbeeld aan voor@achternaam.nl of een uniek e-mailadres als amy@mijnwereldreis.global. Voor het apenstaartje (@) kan je een zelfgekozen begin van je e-mailadres invullen.

Kan ik mijn domeinnaam veranderen Jouwweb? ›

Je kunt je domeinnaam zelf wijzigen via:

Je doet dit via je "Mijn Abonnement"-pagina. In het artikel 'Domeinnaam vastleggen' lees je stap voor stap hoe je een domeinnaam toevoegt.

Hoeveel kost het aanpassen van een website? ›

De eisen van het wereldwijde web kunnen wisselen en daarom moet jouw website ge-update blijven. Dit kan jouw website bouwer voor je onderhouden. Hoe hoog dit bedrag uitvalt is afhankelijk van de grootte van jouw website. Een simpele website zal je in totaal gemiddeld tussen de €10 en €20 per maand kosten.

Wat kost een domeinnaam bij Strato? ›

Domeinnaam voor € 0,12 − jouw naam op internet | STRATO.

Wat kost een domeinnaam per jaar? ›

De gemiddelde kosten van een domeinnaam is €14,81 per jaar. De gemiddelde actieprijs voor het eerste jaar is €4,51. Wanneer je uitgaat van de gemiddelde prijs over 5 jaar, inclusief actieprijs, dan ben je €12.75 per jaar kwijt.

Wie is de eigenaar van een domeinnaam? ›

De eigenaar van een domeinnaam opzoeken in 3 stappen

Ga naar de website van de uitgevende instantie van een domeinextensie. Voer de domeinnaam in waarvan je de eigenaar wilt achterhalen. Klaar! Je ziet nu de WHOIS-gegevens van het domein.

Hoe krijg ik een gratis domeinnaam? ›

Maar dit is wat wél mogelijk is:
  1. Registreer een obscure, maar gratis . tk (of soortgelijke) domeinnaam.
  2. Gebruik webhosting waar je voor een jaar een gratis domeinnaam bij krijgt.
  3. Maak een site met websitemaker JouwWeb: in de prijs van hun pakketten zit één domeinnaam inbegrepen.
Apr 16, 2024

Wat wordt er bedoeld met domeinnaam? ›

Een domeinnaam verwijst naar een IP-adres

Een domeinnaam heeft een lang nummer als adres: het IP-adres. Omdat zo'n nummer lastig te onthouden is, zijn de domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam.

Wat bedoelen we met een domeinnaam? ›

Een domein is niets anders dan een adres, of een naam, op het internet, zoals strato.nl of jouwstratodomein.com. Dit heet het internetadres. Dit adres is best zo makkelijk mogelijk, zodat internetgebruikers het onthouden.

Hoe weet ik wat mijn domeinnaam is? ›

Log in bij Google Domains met het Google-account waarmee je je domeinen hebt geregistreerd om je domeinen te zien. Op de pagina Mijn domeinen zie je alle domeinen waarvan jij de houder bent. Selecteer een domein voor meer informatie.

Is domeinnaam hetzelfde als URL? ›

URL's zijn niet hetzelfde als domeinnamen, maar ze zijn wel verwant. De domeinnaam is een onderdeel van de URL.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 6075

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.